tisdag, september 12, 2006

Lite upp och lite ner



Nu har det fina vädret kommit, lite försent. Häromdagen märkte vi att det läckt in vatten ända in till det nymålade vardagsrumstaket under skyfallen förra veckan då vi bara tätade provisoriskt. En meter fuktskadat. Se bild. Inte kul.


I helgen åkte vi till K-rauta och IKEA och spanade. Hittade kanonfina tapeter till vardagsrummet på 50% rea. Det blir vitt med något mörkare breda beiga ränder. Hittade även en badrumsspegel.

Badrummet har det varit många turer i. Det är fullt med små vinklar och vrår och dessutom snedtak. Vi var klara med planeringen, men då upptäckte vi att det var för tight mellan tvättstället och toan. Fick tänka om totalt. Turerna gick via en inbyggnadstoa (som vi förkastade) till att ha toan så att de som står och kissar har huvudet upp i takfönstret. En ganska kul lösning som löste en massa andra problem också! Och nej, man behöver inte ha fönstret öppet. De runda glasdörrarna har vi också förkastat mot två nya väggar med diagonal dörr emellan. Ni får se... Kom över ett schysst kakelpaket med bla golvvärme i Laholm idag. 10 000 kr gick det lös på - inte det värsta. Det blev beigt golv istället för grått bara, men snyggt ändå (förhoppningsvis). Takfönstret är i, se bild och rörmokaren på gång.

Taket är i princip färdigläktat. Det är lite vågigt, men det ska åtgärdas senare idag. Vi har haft problem med vindskivorna som blev för låga nu när läktena är högre än tidigare, men det är löst nu. Alla som vill tvätta takpannor är välkomna nu!

Har även grunnat lite på köket. Kyl, frys och inbyggnadsugn är inköpta. Lutar åt ekkök med mörka laminatskivor, men vi får se. Det lär ändras många gånger till.

Bilder kommer så fort vi har fått bredband hemma (lånar i Veinge nu, tack!)

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej, J & P!

Verkar ha häcken full... kommer du (J) hinna att jobba nästa vecka eller kommer du bege dig till personalavdelningen och söka friår?

Undrar en på Info