måndag, september 18, 2006

Halva taket klart!




I helgen gick det undan med pannläggningen. Tvättstation (såpa, skurborste) bemannades av Anneli och JO. P och Erik var på taket och Rolle var hantlangare emellan. Fyra timmar tog det att få på större delen av baksidan. J och P var uppe först i ottan i lördags och ritade snörstreck.

Söndagen ägnade vi åt finlir, att få till det runt rör, fönster, sista raderna osv. Pannorna är små och rör sig lite som de vill ibland, men vi tycker nog ändå att det blev ganska fint för att vara gjort av glada amatörer. Nu kämpar vi med problemet att nockpannorna inte passar riktigt eftersom: 1: huset har satt sig lite och inte är rakt någonstans typ och 2: läkten är högre än tidigare. Får se om det blir plåt i stället eller vad vi gör.

1 kommentar:

Anonym sa...

Imponerande! Gött jobbat! Själv är jag ledbruten efter våra hus strapatser i helgen. Vem kunde ana att skrapa färg från en gammal balkong kunde vara så in i hum-hum jobbigt? Nu är dock underarbetet tipp topp så nu ska vi bara måla den (3ggr enl föreskrifterna...- japp, tid tar det :-))

J, ska även passa på att säga att det nog kommer att bli en "inspirationshelg" m brasset den 21-22okt. Hoppas att du kan vara med då!

Ha en bra fortsatt vecka och kram till er båda! Kristina