onsdag, januari 14, 2015

Värdering av huset


Nu när huset nästan är helt omgjort och renoverat är det klart att man blir nyfiken på vad det vore värt. När Bjurfors körde en facebookkampanj med gratis värdering inkl. en Linas matkasse slog vi till och bokade en tid. Ganska snart dök det upp en trevlig kille som gick igenom hela huset. Det kändes lite dumt då vi egentligen inte är intresserade av att sälja, men i erbjudandet stod det tydligt att inga krav ställdes och vi var tydliga med det från början. Nu efteråt skulle jag inte tveka att ringa just Bjurfors om det skulle bli aktuellt med försäljning i framtiden, så de ser det förmodligen som en marknadsföringsåtgärd. Värderingen vi fick var muntlig, men vi kunde köpa en skriftlig för några tusen om vi behöver det inför bankmöte.

Så, vad sa han då? Jo, vi har dubblerat värdet sedan vi köpte det. Känns bra! Vi gav 1,25 miljoner och har sedan renoverat för ca 700 000 kr (egen arbetstid ej inräknad!!). En försäljning skulle ge ca 2,5-2,7 miljoner idag. Det enda han tyckte fattades var ett garage. Ett sådant är tydligen värt ca 200 000 kr.

Visst kan man se på andra hus och tycka att ett enplanshus vore smidigt, större barnrum vore önskvärt osv, men med tanke på all den tid, energi och kärlek vi plöjt ner här på att göra det till vår så skulle vi aldrig byta!

1 kommentar:

A&P sa...

Hej hittade en renoveringsblogg mest av en slump, men den har varit mycket inspirerande att läsa. Extra kul tycker jag det har varit att se alla foton på era byggprojekt. Jag och min sambo har letat efter vårt drömhus ett par år nu. Svag ekonomi och vissa specifika krav på vad vårt drömhus ska ha gör det svårt för oss att hitta ett hus :(. Önskar er en trevlig sommar från A&P