måndag, februari 24, 2014

Kakling i badrummet
Vi har fått kakel och klinker på plats i badrummet! Väggarna lejde vi bort, men när kaklarna såg att vi valt 10x10cm till golvet lejde de tillbaka jobbet :-)  Eller rättare sagt, de uttryckte det diplomatiskt, att det skulle ta väldigt lång tid (som vi får betala för), att de inte hade tid att göra det på ett bra tag och att vi kunde fixa det lätt själva med lite instruktioner och stödlinjer. Så, så blev det! Några kvällars jobb senare var 1400 golvplattor lagda!  Treåriga dottern tog sitt jobb som arbetsledare och hantlangare på stort allvar...
Vi hade läst oss till att man skulle ha små plattor till källargolv för att fukten ska kunna vandra. I källare ska man ju inte ha tätskikt på samma sätt som i övriga huset. Men nu när vi pratat med lite fackfolk verkar det som om större plattor också hade funkat. Nåja, nu ligger de där i alla fall.

Vita väggkaklet är K-rautas billigaste för 99 kr/m2. Golvet och glasmosaiken var betydligt dyrare, från Svenska kakel, bästa kakelaffären i stan enligt oss.
 

Inga kommentarer: