onsdag, januari 23, 2013

Källarplanerna börjar ta form


Våra källarplaner har fått mogna under ganska lång tid, från att vara ganska odefinierade för ett par år sedan tills att nu faktiskt vara ganska klara.

Eftersom vi numera är småbarnsföräldrar och inte längre har oceaner av tid har vi dragit oss för att starta ett nytt stort projekt. Samtidigt har det varit lockande att göra något av de två stora rummen som bara agerar förråd idag.

Runt jul tog vi ett krafttag och rensade (för vilken gång i ordningen). Denna gången rejält! Man samlar på sig så mycket av nostalgi (någon som vill se mina rättstavningsböcker från lågstadiet?), byggmaterial (några blandade sorters fix och fog någon?) och gamla möbler om man har platsen (vita stereohyllan från flickrummet).

Under semestern funderade vi ett extra varv runt ritningen, strök ett förråd, återinförde gymhörnan och justerade den nya väggen. Nu känner vi oss redo att sätta planerna i verket! Det lär dock inte vara i samma tempo som tidigare projekt, men så kan vi ju också stänga dörren om det hela när vi vill.

Två tomma stora rum ska bli badrum, bastu, kontor och gästrum/gym/lekrum.


Här blir ny vägg och bortom den badrum. Garderoben på bilden bortskänkes/slängs! Hör av er snarast om ni vill ha den!Väggen förlängs och där svarta elementet och gymmaskinen står nu blir bastu! Kontoret blir i en korridor där de vita möblerna är.
Bortre rummet blir gästrum/lekrum.
Bortre rummet, annan vinkel.

2 kommentarer:

johan svensson sa...

:) lovande planer... tror det är ett vettigt sätt att använda en källare som nog annars kan stå lite oanvänd... på detta sätt har man ju inte bwhov av stora fönster eller så.... lycka till

Rosanna sa...

Jag och min man hittade eran blogg i samband med att vi köpte vårt hus i augusti förra året. Så himla roligt att se hur det gått för er och samtidigt en fingervisning om att allt är möjligt!

Stor tack för detta :)

Vänliga hälsningar
Rosanna och Andreas