söndag, juli 08, 2012

Sten längs grunden - dräneringen klar!

Ballast har ett bra grustag längs E6, vid norra avfarten.
Som ni säkert märkt nu så har vi alltid flera projekt på gång samtidigt. När vi tröttnar eller kör fast så tar vi tag i något nytt - kanske är det därför vi har orkat så länge? Men i helgen gjorde vi ett ryck på framsidan och avslutade faktiskt dräneringen!

Många projekt hänger också ihop eller är beroende av varandra.Vi har ju inte riktigt kunnat göra allt klart eftersom det kom ett uterumsprojekt emellan, men nu åkte vi till ett grustag och hämtade sten för den sista finishen. 200 kr för ett släp fullt är ett fynd! Betydligt trevligare med riktig sten också än onaturliga enfärgade stenar från byggvaruhus tycker vi. Och så matchar den singeln.

Vi hyrde ett tvåaxlat släp för säkerhets skull och lät damen i lastaren bestämma hur mycket vi vågade hälla i. "Se upp för länsman", säger hon sen innan vi kör. Gissa vem som stoppade oss på väg hem!? Fast vi kom undan med en varning eftersom de saknade våg, phu!

Tidigare i veckan har P lagt klart kantstenen mot gräsmattan så efter att ha lagt dit ny markduk så var det bara att fylla på.


Täckbark gör det fint.
Passade även på att fixa till hörnrabatten med ny jord, markduk och täckbark. Täckbark har vi lagt i alla rabatter på framsidan. Efter en rejäl rensning så håller det sig i princip ogräsfritt i flera år! Helt i stil med vår husfilosofi: "gör det rejält så kan du lata dig sen".


Huset i juli 2012. Klicka gärna för bildspel och jämförelse.
Nu när vi är färdiga med framsidan måste vi ju bara jämföra med för sex år sedan. Kolla nedersta bilden! Allt ni ser på bilden är utbytt, förutom takplattorna som lagts dit igen och teglet som bara blivit lagat här och var. Kan i och för sig tycka att det var fint med rundad gång fram till huset, men det var för mycket jobb med att få kanterna gräsfria så det fick bli raka kanter med sten.

Känns som om vi passerat ännu en milstolpe!


Huset i augusti 2006. Endast tegel och takpannor är samma idag.

1 kommentar:

Ida sa...

Kul att titta på andra renoveringsbloggar när man själv är mitt uppe i det.
Vad mycket finare ert hus har blivit!