lördag, mars 03, 2012

Drömmar i källaren 2

Så här ser källaren ut idag, fylld med bråte.
En framtida dröm?
För fem år sedan skrev vi, under denna rubriken, om våra långsiktiga planer med de två inre rummen i källaren. Läs om det här. Nu har de kommit ner på papper och blivit mer konkreta. Om någon ger oss några hundra tusen kr eller fler timmar på dygnet så... Annars kan ni nog räkna med den här takten på just detta projektet. Det är i vilket fall roligt att planera! Vad tror ni om det?

Vi har gått från spatankar till en mer praktisk lösning utifrån de behov vi faktiskt har. Ett badkar, bastu och gästrum står högt upp på listan. Ett ordentligt kontor och ett extra TV-rum kan det nog också behövas på sikt. Om inte förr så när Sonja blir tonåring och om hon skulle få syskon. Sedan har vi insett att verkstaden inte räcker för alla våra verktyg, elprylar och annat så det får bli ett extra förråd med. Detta lägger vi i anslutning till verkstan och låter vara oisolerat. Vad som fått stryka är ett träningsrum - man kan ju inte få allt.

De flesta av våra planer görs såhär på kollegieblock. Har testat olika digitala lösningar också, men detta är oftast enklast och mest effektivt. Vi börjar med en ritning som vi kopierar upp och skissar sedan olika lösningar på. När det gäller placering av t.ex. badrumsinredning så klipper vi ut badkar, toalett etc i skalenliga små pappersbitar. Då är det lätt att flytta runt dem på ritningen och se vad som blir bäst innan de ritas in.

Inga kommentarer: