måndag, juni 13, 2011

Platsbyggda soffan i uterummet färdig!

Soffan är färdig! Vi har målat tre gånger och målarfogat emellan. Sittytorna har fått gångjärn så att de kan lyftas när grillkolen ska fram. Under stora "loungedelen" har vi gott om plats för kubbspel och annat kul!Dynorna har J sytt. Grunden är madrasser från Jysk, dessa kan man enkelt dela med skarp brödkniv. Överdragen är svart dralon från Stoff och Stil. Först syddes de ihop på längden efter madrassens mått, sedan träddes de på och övriga sömmar, inkl kardborreöppning på ena kortsidan (måste kunna tvätta ju!) tråcklades innan tyget åkte av igen och syddes på maskin. Vet inte om det är standardförvarande, men det funkade fint!

Det slutade i värsta kuddorgien i hörnet. Lulu hade varit avundsjuk! De stora innerkuddarna är köpta på Stoff och stil, därifrån kommer även det randiga tyget samt tyget med de stora vita blommorna på. Övriga innerkuddar hittade J i en flyttkartong i källaren, märkligt vad en stor källare kan gömma... Tyget med de gröna plupparna är från IKEA, likaså är filten. Den roliga "Montazamikudden" är ett loppisfynd. 20 kr på Halmia.

5 kommentarer:

Tonny sa...

Vilken snygg soffa. Den modellen ska jag fösöka komma ihåg när vi ska göra om i ute.

sebastian sa...

skitsnygg, lite avis faktiskt
:)

EricaEklöf sa...

Blir så full i skratt...sitter och planerar för vårt pågående projekt...altan...ska bygga (eller ja, maken iaf) platsbyggd soffa har vi bestämt. Googlar och hittar en bild av er- säger till familjen...kolla det ser ut som om det skulle kunna vara hos oss (den gula tegelväggen osv.). Kollar Taoch ser att ni ju bor ett stenkast från oss och att våra hus är byggda samma år...vi har nog samma tegel också. Skrattar förtjust för mej själv då jag inser att vi redan tidigare "stulit" från er då jag på mina promenader imponerats av er grå färg på altanen...vår blir nu också ljusgrå. Så...jag får tacka för inspirationen...och kanske ses vi framöver...som sagt vi bygger grå altan och bor tvärsöver grönområdet. :) Erica Eklöf

Anonym sa...

Hej,

Vi gillar er platsbyggda soffa i uterummet och skulle vilja bygga något liknande. Har ni möjligtvis kvar ritningarna? Skulle gärna köpa isf.

Vänliga hälsningar
Sara Ebbesson

Agnesfrid/J sa...

Hej!
Kul att ni gillar soffan! Tyvärr har vi inga ritningar. Vi skissade på papper och improviserade allt eftersom. Kolla på äldre inlägg där man bara ser stommen. Den smala delen är 90 cm hög i ryggen, sitsen är 45 cm hög och 45 cm djup. Hela soffans djup är 73 cm. Bakom ryggen är det 12 cm till väggen. Den djupare delen är 90 cm djup där man sitter.