torsdag, juli 31, 2008

Vågor av kantsten
Under semestern skulle vi egentligen dränerat, sen sköt vi på det och skulle måla under taket i stället, men det kändes inte heller kul. I stället har vi ägnat oss åt tomten. Vill inte riktigt kalla det en trädgård än, men nu vi tar små steg åt det hållet. Anneli, P´s mamma, är en stor hjälp med flinka fingrar och bra idéer.

Mycket tid går åt att gallra. Vi har fällt 16 träd och vi kämpar fortfarande med att beskära buskarna som även de är gigantiska. Vi borde få gratis fjärrvärme så mycket flis som vi bidrar med via tippen! Vidare flyttas det växter för fullt. Vid en kommande dränering grävs allt upp längs huset och en del vill man ju rädda till andra rabatter.

Idag har P jobbat hårt med kantsten till de rabatter på framsidan som är hyfsat i ordning. Stenarna (Grå slottsten från GS) kommer, förutom att vara snygga, även göra gräsmatteklippning och ogräsrensning enklare. Under lägges 20 cm sättsand och sen fyller vi upp ojämnheter med jord som vi sedan ska så nytt gräs på. I rabatterna kommer det så småningom om att fyllas upp med jord eller täckbark.

Inga kommentarer: