torsdag, juni 12, 2008

Skogen är borta!
"Lummig trädgård med skog att leka i" stod det i annonsen innan vi köpte huset. Det betydde i verkligheten en totalt övervuxen trädgård med 17 m höga tallar, cypresser som växte in i uterummet, en björk som hängde över taket, en tall som hängde över gatan, buskage som växte längs samtliga husväggar upp till taket och en humle som klättrar över en 150 m stor fri "kompost". Nio stora träd har vi själva redan fällt, men de gigantiska granarna och tallarna på baksidan tog vi professionell hjälp för. I början av veckan var Breitholtz här och tog ner "skogen" med skylift och motorsåg.

Det var visserligen trevligt med en "skog" på tomten, men förr eller senare hade den blåst omkull (4 träd gjorde det i Gudrun) och då hade träden antingen förstört tennisplanens staket, grannens garage/staket eller vårt nyrenoverade hus. Nu har vi ett ovant hål i trädgården som måste fixas till, men vi har också fått ett trevligt ljus på hela tomten och även inne i huset!

Ett träd som var klätt med en fin murgröna behöll vi stammen på. Den kan bli en bra fågelholkshållare, midsommarstång, totempåle eller bara prydnad. Med tiden växer det antagligen ut en krona på den i mer anpassat format än tidigare.

Inga kommentarer: