tisdag, november 27, 2007

Köket före och efter










Köket är nu efter 2 månader nästan nästan färdigt! Det fattas en fönsterbräda och lite passbitar. Här ser ni resultatet före och efter.

måndag, november 26, 2007

Gästtoa och passbitar











Gästtoan börjar ta form. I helgen tapetserade J. Den svartvita tapeten var först tänkt som fondvägg bakom toan, men när golvet kom på plats kände vi att det blev "too much" och tänkta göra hela vitt med bara en svartvit ruta/tavla i stället. Men efter att tapetserat halva toan blev felberäkningen av antal våder uppenbar. Fick därför dryga ut med en svartvit våd vid dörren :-) Men nu i efterhand så blev det rätt coolt ändå. Sjöstenen på golvet har behandlats och fogats också.

Kombinerade klädkammaren/städskrubben är också färdig så nu slipper vi ha jackan slängd i trappan.

P har jobbat på slutfinishen i köket, dvs passbitar vid tak, golv och ytterväggar. Kaklaren har varit här och mjukfogat så nu är det nästan, nästan färdigt.

söndag, november 18, 2007

Kaklat




Nu har det ångestfyllda kaklet kommit upp på väggarna i köket. Ångestfyllt för att vi inte kunde bestämma oss och sen för att det såg "kladdigt" ut när det kom (jämfört med provbiten). Men nu när det väl sitter uppe och nya belysningen under skåpen kommit på så blev det rätt bra ändå. I veckan har även alla socklar kommit på plats. Nu återstår lister, täcksidor, mjukfog och "socklarna" vi ska sätta mot taket.

På toaletten har golvvärme, flytspackel och sjösten kommit på plats. Vi hade missat att man skulle behandla sjöstenen med vax innan man fogade så det ligger ofogat för tillfället. Toaletten är även den lite ångestladdad. Vi börjar vela om vi verkligen ska ha en fondvägg med mönstrat bakom dass eller om det räcker med mönstrat golv. Man kunde inte byta tapetrullarna (a 600 kr styck!) så vi får se om de andra två räcker på hela.

Sen har vi fortsatt måla karmar, det jobbet tar visst aldrig slut... Och burit in all ved som låg längs garagenedfarten (Gudrun?). Så nu eldas det för fullt!

måndag, november 12, 2007

Frukosthörnan färdig



Nu går det enligt löpande band-principen med lister och karmar. Vi är rätt trötta på finliret som aldrig tar slut, men då och då blir vi klara med någon större del och då är det kul igen. Tex "frukosthörnan" som kunde invigas med lördagsmiddag helgen. Kaklingen blir förhoppningsvis av i slutet av veckan.

fredag, november 09, 2007

Servis med vuxenpoäng


Igår var vi nere på IKEA för att komplettera med täcksidor, ben till den fria bänkskivan, lådfronter och annat som behövs. Passade även på att förnya vårt porslin. Drygt 30 år gamla har vi nu köpt vår första nya servis. Snacka om vuxenpoäng! Hittills har vi ätit på en salig blandning av skavda ärvda tallrikar och druckit ur udda glas. Setet som skulle användas provisoriskt under studieåren hade plöstligt hängt med i elva år och kompletterats med Mc Donalds-glas blandat med plast och skämtmuggar. Dessa är snart ett minne blott och det ser tjusigt ut även inne i skåpen.

söndag, november 04, 2007

Bit för bit mot slutet




Mäta, såga, mäta, hyvla, skruva, spika, spackla, slipa, spackla, slipa, spackla, maskera, måla, måla, måla... Det tar tid att få snygga fönster och dörrhål (vad heter en öppning mellan rum utan dörr?!). Man har gjort det förr... men det är å andra sidan det här trista jobbet som gör det där lilla extra och gör det hela riktigt tjusigt och färdigt.

Måla element har man också gjort förr. Det var inte roligare denna gången.

Bit för bit betar vi av ofärdiga delar. Alla dörrkarmar är uppe i hallen och sista golvet vid ytterdörren på plats. Det räckte inte sist och var sen givetvis restat.

Nu använder vi faktiskt köket! Om än med måtta eftersom vi väntar med att fylla skåpen tills täcksidorna är på plats. Första kvällen vi skulle laga mat höll dock på att skita sig. J hade handlat hem ingredienser, läst igenom alla bruksanvisningar till high-tech-vitvarorna och skulle sätta igång. Då visar det sig att INGEN av våra gamla kastruller var magnetisk och funkade på nya induktionshällen. Snopet. Det fick bli fredagsmiddan direkt: lövbiff (stekt på gjutjärn) och micrad potatisgratäng.