söndag, november 04, 2007

Bit för bit mot slutet
Mäta, såga, mäta, hyvla, skruva, spika, spackla, slipa, spackla, slipa, spackla, maskera, måla, måla, måla... Det tar tid att få snygga fönster och dörrhål (vad heter en öppning mellan rum utan dörr?!). Man har gjort det förr... men det är å andra sidan det här trista jobbet som gör det där lilla extra och gör det hela riktigt tjusigt och färdigt.

Måla element har man också gjort förr. Det var inte roligare denna gången.

Bit för bit betar vi av ofärdiga delar. Alla dörrkarmar är uppe i hallen och sista golvet vid ytterdörren på plats. Det räckte inte sist och var sen givetvis restat.

Nu använder vi faktiskt köket! Om än med måtta eftersom vi väntar med att fylla skåpen tills täcksidorna är på plats. Första kvällen vi skulle laga mat höll dock på att skita sig. J hade handlat hem ingredienser, läst igenom alla bruksanvisningar till high-tech-vitvarorna och skulle sätta igång. Då visar det sig att INGEN av våra gamla kastruller var magnetisk och funkade på nya induktionshällen. Snopet. Det fick bli fredagsmiddan direkt: lövbiff (stekt på gjutjärn) och micrad potatisgratäng.

Inga kommentarer: