onsdag, november 29, 2006

Kakling påbörjad


Bjuder på en förhandsglimt. Det ser ut att bli hur snyggt som helst! Som det ser ut nu är allt kakel på plats i nästa vecka.

tisdag, november 28, 2006

Våtskiktat

Nu är det våtskiktat två gånger i badrummet. Igår bestämde vi hur vi ska ha kakelplattorna uppsatta: diagonalt på golvet och liggande i lodräta rader på väggarna. I helgen röjde vi på tomten. Fyra gigantiska säckar med löv, en frysbox, en spis, en micro, pannor, papp, gips, kartonger, plåtbitar och annat byggmaterial ligger nu prydligt i garagenedfarten så nu vågar vi hälsa på grannarna igen.

fredag, november 24, 2006

Telefon


Igår fick vi äntligen en fungerande telefonlinje in i huset. Bakgrunden är den att eftersom vi har telefonlinjen från en stolpe vid cykelvägen bakom huset till vår vindskiva och in i huset så råkade den åka ner när vi gjorde om taket. Hur kan Telia fortfarande ha luftlinor?!? Den lär ju ryka igen när vi fäller träd till sommaren.

Numret är detsamma. Bara ring, men ring länge. Vi har bara fungerande jack i ett rum och det råkar vara vårt badrumslager/datarum på ovanvåningen, ja ni ser ju hur det ser ut... Detta rum ingår för övrigt i vårt nästa större projekt. Tilläggsisolera, gipsa och tapetsera! Får se om vi lägger om golvet också. Cirkelsågen råkade åka i golvet för ett tag sedan och rev upp ett fint märke.

WC-stolen på bilden är lite tuff. Efter att ha köpt blåa tabletter på GeKås i tio år har vi nu uppgraderat oss. I IFÖs nya modell kan man nämligen stoppa ner ett blått rör som räcker läääänge direkt i behållaren under spolknappen. Ska bli kul att prova!

torsdag, november 23, 2006

flytspackel

Den tredje tröskeln vi köpte passade så igår började kakelgubben på sitt arbete med badrummet och flytspacklade. Vi jobbar vidare med att försöka fördela prylarna och få en struktur trots att det är halvfärdigt och ligger verktyg över allt. Har fått upp en paxfläkt i källaren och stoppat frigolit i källarfönstret som inte går att stänga. Så nu är det lite mindre "ångbastu" i vårt provisoriska badrum/tvättstuga.

I vardagsrummet blir det backjobb. Färgen som vi målat bakom elementen som skulle vara gammeldags vitt ser grön ut. Det börjar bli mer regel än undantag att vi gör allting två gånger...

måndag, november 20, 2006

TV!

Det har hänt en revolutionerande sak i huset. Vi har fått upp antennen på taket och boxer i huset! För första gången på över 6 år har vi fler än tre kanaler. Undrar hur detta kommer att påverka vår fortsatta renovering...?

I slutet av förra veckan tog vi några dagars ledigt för att det skulle hända lite saker. Genom lirk/vädjan fick vi köpa resterande stuprörsbitar direkt från grossisten så P har jobbat vidare med det (i ösregn). J har ägnat sig åt gipsning, spackling och målning bakom element samt målning av själva elementen i vardagsrummet. Bara det långa elementet i förgrunden av bilden tog 4 timmar att rengöra och måla! Alla elementen i hela huset har fått nya termostater, torktumlaren är installerad i källaren och elarbetet har också gått framåt där. J har äntligen fått ljus i sin klädkammare!

torsdag, november 16, 2006

Hängrännor på gång


Bjuder på en bild på nyplåtad skorsten och halvt uppsatta hängrännor. Det är tydligen brist på hängrännor och byggmaterial över huvud taget nu. Byggmarknaderna får inte tag i varor i den takt som efterfrågas så vi har problem med att få tag i det vi vill ha.

Var och köpte torktumlare igår. 5600 pix gick den på. Roligare saker kan man lägga pengar på, men vad gör man när tvätthögarna växer och vi inte har plats/möjligheter att torka tvätt på.

Lite tur ska man ha ibland. Vi har tömt elementen på vatten för att kunna fixa till bakom dem - och då väntas årtidernas värmebölja till Sverige. Tack tack.

måndag, november 13, 2006

Golvvärme


Golvvärmen är på plats och hålet i murstocken är igengjutet i badrummet. Snart dags för kaklaren! Återstår endast ett litet tröskelproblem (dagens trösklar passar inte i vårt hus).

Vi håller fortfarande på att packa upp. Röjde hela lördagen i källaren - man börjar kunna komma fram där nu.

Plåtslagarna är klara med skorstenen!

tisdag, november 07, 2006

Framåt i badrummet igen


Igår reglades det klart i badrummet. På något underbart sätt blev känslan av både dushen och rummet större än väntat.

måndag, november 06, 2006

Bo i hus


En vecka efter inflytt kan vi konstatera, det är mysigt att bo i hus! Vi slås ofta av hur tyst det är. Till exempel har vi märkt att vår klocka i hallen tickar, det hörde vi aldrig i lägenheten. Men allt är fortfarande lite upp och ner med kartonger överallt. I helgen skulle vi på fest och en timme innan vi skulle vara där hittade vi varken hårfön, skor eller strykjärn. Igår fick vi upp belysning på ovanvåningen, men vi duschar fortfarande i bygglampans sken i källaren. Badrummet står högt upp på prioritetslistan! Kläderna är på plats i klädkammaren. Vi trängs i den stora nu båda två tills plåtslagarna är klara med taket och vi kan inreda den lilla (det läcker in där).

Annars har vi dragit ner tempot något nu, det känns rätt skönt faktiskt efter tre månaders dagligt slit. Vi har tagit upp våra hobbies igen och även blivit lite sociala med omvärlden. Alla undrar om vi inte är klara med renoveringen nu när vi flyttat in. Vi gjorde en snabb lista över vad som återstår att göra - den fyllde ett A4-papper, och då är vissa punkter ändå ganska tunga som tex "blåsa hela köket" och "byt alla fönster". Taket blir förhoppningsvis klart i veckan. På bilden håller P på att fräsa in spår i teglet till plåtslagarna.