måndag, november 06, 2006

Bo i hus


En vecka efter inflytt kan vi konstatera, det är mysigt att bo i hus! Vi slås ofta av hur tyst det är. Till exempel har vi märkt att vår klocka i hallen tickar, det hörde vi aldrig i lägenheten. Men allt är fortfarande lite upp och ner med kartonger överallt. I helgen skulle vi på fest och en timme innan vi skulle vara där hittade vi varken hårfön, skor eller strykjärn. Igår fick vi upp belysning på ovanvåningen, men vi duschar fortfarande i bygglampans sken i källaren. Badrummet står högt upp på prioritetslistan! Kläderna är på plats i klädkammaren. Vi trängs i den stora nu båda två tills plåtslagarna är klara med taket och vi kan inreda den lilla (det läcker in där).

Annars har vi dragit ner tempot något nu, det känns rätt skönt faktiskt efter tre månaders dagligt slit. Vi har tagit upp våra hobbies igen och även blivit lite sociala med omvärlden. Alla undrar om vi inte är klara med renoveringen nu när vi flyttat in. Vi gjorde en snabb lista över vad som återstår att göra - den fyllde ett A4-papper, och då är vissa punkter ändå ganska tunga som tex "blåsa hela köket" och "byt alla fönster". Taket blir förhoppningsvis klart i veckan. På bilden håller P på att fräsa in spår i teglet till plåtslagarna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Åker till värmen nu men jag har nya semesterdagar till våren om fönsterna står kvar i källaren då eller om ni behöver hjälp med att hålla vägg TVn eller nå´t. Bara jag har dagar kvar till att resa och fira min favoritdotter i april.