torsdag, juli 28, 2011

Övre däck invigt!

Premiärfika!

Övre däckets trall är lagt! Vi har också förberett för el i de två däcken, det blir ljus längs yttre kanterna så småningom.









Första staketprototypen. En måttbräda är bra att ha.
Nästa delprojekt: staket! 99 lodräta pinnar ska skruvas ihop... 110 cm högt och med max 10 cm stora mellanrum för barnsäkerhetens skull.

onsdag, juli 20, 2011

Robotgräsklippare inköpt

Det är roligt att gå bakom och studera var han tar vägen...
Vi har skaffat ett nytt husdjur! Han är grön, rund och mycket effektiv. Rasen är Husqvarna Automover 220 AC som blir allt vanligare i grannskapet. Ganska dyr i inköp, men vi har räknat ut att han är värd pengarna med tanke på all tid han sparar in åt oss.

Vi berättar för honom var han ska gå genom att lägga ut en slinga och inom det området kör han snällt slumpvis fram och tillbaka. När energin tar slut går han tillbaka till sitt bo för att ladda.




måndag, juli 11, 2011

Övre och nedre däck

Nedre däck
Nu ser man konturerna av trädäcket, eller rättare sagt våra två däck, som snabbt blivit döpta till övre och nedre däck. Det slog mig (J) idag att vi snart har trädäck som är lika stort som min första lägenhet - närmare 60 kvadrat!

Det kan nog bli trevligt med två olika nivåer, ett för mat och umgänge och ett för lek och solbad, och så kommer vi nedanför källarfönsterna också och slipper det bekymret. Vi har vandrande kvällssol och här kan vi flytta oss efter behov.




Trappa är bra att ha.

söndag, juli 10, 2011

Trädäcksarbetet går framåt

Ibland behöver man trycka till sneda brädor...

Medhjälparen föredrar att vara anonym...


Många vinklar och balkskor går åt. Tur Biltema är nära...

torsdag, juli 07, 2011

Bärlinor klara till trädäcket

Den tråkigaste biten av vårt trädäck är klart nu och vi börjar se hur det kommer se ut. Pelarna från vårt gamla uterum var i så bra skick att vi kan återvända dem. Snart ska det trallas!

J och Sonja njuter av trädgården under tiden som P jobbar. Det är gott om svarta vinbär i år!



fredag, juli 01, 2011

Trädäck på gång

Vi har lite kvar att göra på inredningen i uterummet, men det sparar vi till regniga dagar på semestern. I stället har vi börjat på trädäcket som ska vara på baksidan av huset (kvällssol!). Det var rätt svårt att mäta ut var plintarna skulle vara, men till slut tror vi att vi lyckats att få en jämn fyrkant med hjälp av måttband, snören, lod och en massa mätning! Vi gör trädäcket lika långt som det finns trall för enkelhetens skull. Sedan har vi också tänkt på hur staketet ska se ut. Det ska vara mellan plintarna.

Varje plint fixeras med en säck cement.
Större delen av däcket blir i höjdnivå med uterummets golv, men sedan är också planen att det ska gå ner till nära marknivå längs huset längre bort.