söndag, september 12, 2010

Regelverket klart



I helgen kom "skelettet" till väggarna upp. Vi slås av vilket gigantiskt uterum det kommer att bli... Såg inte alls så stort ut på ritningen. Fast det är inte ofta man hör någon klaga över att de har för mycket plats - så det kommer bli toppen. Ser redan släktkalas och barnkalas framför oss. Ingen trängsel runt långbordet längre!

Fönster är beställda och kommer om två veckor. Vi har redan sex sektioner skjutpartier i glas i källaren som vi kommit över billigt. Nu kompletterar vi med fönster från Skånska byggvaror. Tyvärr är deras fönster inte så höga som vi önskat, så de kommer att hamna ganska högt om vi ska hålla samma ovankant som fönstret på huset (så att det ser snyggt ut framifrån. Men det får vi ta, budgetrenovering är en ständig kompromiss.

torsdag, september 09, 2010

Golvreglar och gjutning




Golvreglar är på plats och vi har fått till kanten mellan nya och gamla golvet. 2 veckors semester sitter fint - sol varje dag! De som hälsar på får hjälpa till: här P´s mamma Anneli.

söndag, september 05, 2010

Nya uterummet blir bredare



Först tänkte vi göra enklaste möjliga uterum och bara bygga upp det likadant som det förra, men efter lite funderande bestämde vi oss ändå för att bredda det en aning. Mer jobb givetvis, men vi tror att vi kommer att ångra oss annars. Det förra var lite väl smalt när man dukade långbord.

Plintar och underrede har kommit på plats.

lördag, september 04, 2010

Skiss på nya uterummet



Vad tror ni om det här?
Skissen är gjord via www.roomle.com och är inte exakt, men ger en hint av våra planer.

Skiss från gatan:

Uterummet rivs



En dags jobb av P och svärmor och uterummet är ett minne blott. Allt ligger på tippen nu.