söndag, augusti 29, 2010

Nytt uterum i sikte




Vårt "bambu-uterum" a la 1959 klarar troligen inte en höststorm till, så i veckan rivs det. Vi har funderat ganska mycket på hur vi ska bygga upp det igen i ny tappning. Klart från början var i alla fall att vi inte kommer att ha fortsatt halva öppet och fri passage för alla grannskapets katter att komma in och ligga i våra dynor. Det är särskilt otrevligt när frun i huset är megaallergisk.

Nej, inbyggt blir det och vi kommer även att spegelvända det mot idag, med skjutdörrar i glas från golv till tak mot sidan och bakåt mot trädgården och halvvägg med fönster mot gatan för mindre insyn. På baksidan ska vi senare bygga till ett trädäck (kvällsol!).

För tillfället hänger utetrappans räcke i taket för målning senare i veckan.

fredag, augusti 13, 2010

Formen borta


Vi har tagit bort formen till trappan. Ganska snyggt resultat eller hur?

Det blev lite luftbubblor till vänster på översta steget, men det syns ju inte sen när vi klinkar den med grå plattor (provplatta ligger vid väggen). Det kan vi tyvärr inte göra på ett tag eftersom betongen måste "sätta sig" först. Om man klinkar för tidigt finns risk att plattorna spricker om betongen sen krymper.

söndag, augusti 08, 2010

Ny brevlåda på plats vid breddad entré


När vi ändå gjöt trappan passade vi på att få vår nya fina brevlåda på plats. Lådan är en bröllopspresent från i höstas. Önskar bara att vi hade fortsatt semester på måndag så vi kunnat sitta och spana in brevbärarens reaktion!

För att kunna komma in med betongsläpet förra veckan fick vi även bredda vår entré. Resultatet blev rätt bra! Vi funderar nu på att riva även resten av den gamla söndriga muren och lägga gråa block på högkant där i stället, likt det som ligger framför brevlådan.

tisdag, augusti 03, 2010

Trappan är gjuten!



Igår gjorde P ett jätteryck och byggde klart formen. Den måste vara stabil så det blev många reglar och stöttor! Idag hämtade vi betong. Vi tog så mycket vi vågade på släp och hällde sedan i formen. En hyrd vibrator skakade till det och tog förhoppningsvis bort alla luftfickor. Tusen tack till Arne och Åke för hjälpen! Om ett par veckor tar vi bort formen - spännande!