tisdag, juni 23, 2009

Vi sliter ut redskapen


Ledsen Christofer. Nu har vi slitit ut din Fiskarsskyffel. Den gick rakt av när J skyfflade singel i söndags och bladet är nerslitet dessutom. Trodde det var livstidsgaranti på en sådan? På baksidan har vi lagt i ett lager rör till för vattnet från stuprören och äntligen, äntligen börjar vi fylla upp med jord igen.

onsdag, juni 17, 2009

Vi isolerar grunden





Ett lager singel till, sen specialfrigolit mot grunden och så duk för att förhindra att jord kommer igenom. Det påminner lite om att gipsa och tapetsera, fast skitigare. Regn och blåst har sinkat oss (fest och golf också om vi ska vara ärliga...), men nu är det full fart igen som gäller.

torsdag, juni 04, 2009

Dräneringsrör och sandficka



Ett lager singel på botten av "graven" och sedan lägger man dräneringsrör med 1 cm fall per meter. Ett långt vattenpass är bra att ha! Vi har också installerat en "sandficka" som ska förhindra att sand och annat skräp rinner vidare till avloppet.

Klacken fixad och avloppet påkopplat







Nu har vi gjort det vi befarade skulle bli värst. Hela klacken har fått ett litet fall så att vattnet kan rinna av. Fallet har sedan målats med svindyrt membran för att bli tätt. En hink skulle räcka sa de. Vi fick köpa tre stycken - a 900 kr!

Att koppla på sig på avloppet tog bortåt en dag med all extra grävning som krävdes - men resultatet blev bra med vattenlås och allt!