måndag, april 27, 2009

2 sidor grävda!




Fortsatt grävning av P ett par kvällar i veckan och sedan ett jätteryck igen på lördagen tillsammans med Micke och Tony - och två sidor är klara. Ca 38 arbetstimmar tog det att gräva två sidor + J´s tid att flytta växter och jordhögar. Nu har vi värsta vallgraven. Den är 2,60 m djup från uterumskanten. Man kanske skulle fylla den med vatten i stället?

söndag, april 19, 2009

Dränering påbörjad!





10 000 kr beräknar vi tjäna på att gräva själva - och så är det lite coolt också. Ca 1,70-1,80 m djupt och ca 1 m brett runt hela huset måste bort. Första dagen kom manade vänner och hjälpte till (slet som djur). Första lagret var gräs, matjord och rötter... sen kom sandstranden fram. Många frågar om vi verkligen behöver dränera när vi bor på gammal sandbotten, men vi skulle ändå behövt gräva stenkista, gräva ner rör för takavvattning och gräva upp en mängd stubbar - då kan man lika gärna göra hela jobbet. Och så är det bra om det är torrt inne om vi vill inreda källaren.

Tre rundor med skräp och ris till tippen blev det också samt en massa slit med att flytta växter som ska få ett bättre liv på annan plats. Fysiskt arbete från 8 till 17 - behöver nog inte gå till gymmet på ett par veckor.

fredag, april 17, 2009

Trappan nästan nästan färdig








Länge sedan förra inlägget, men det betyder inte att vi varit sysslolösa - bara att det vi gjort inte varit så kul att rapportera om. På ovanvåningen har vi jobbat vidare med dörrkarmar och trösklar - de verkar aldrig bli klara. Trappan har tagit lite tid. Det var en del strul innan vi fick till det i alla hörn och kanter med speciallösningar, lis och fogning. Nu fattas bara en målning och en kant längst ner. Blev riktigt snyggt till slut!


Sedan har det blivit vår och trädgården har pockat på. Oxelhäcken är kapad, från ca 4 meter till 1.20... Och jag vet att jag sagt det förr, men nu är det snart snart dags för dränering. Vi kommer testa att gräva själva.