lördag, december 27, 2008

Nya steg på halva trappan




P har slitit med att få step-kit-stegen på plats. En eftermiddag tog det att få halva trappan på plats. Den medföljande "kompassen" som skulle göra mätningen busenkel var lite klen, men funkade fint! Stegen var också lite väl klena - ett gick sönder nästan direkt. Men när de väl kom på plats (gick mycket lim!) är de grymt snygga! Nu gäller det bara att komma ihåg att inte gå på dem förrän limmet torkat.

lördag, december 20, 2008

Trappslipning





Nu är det trapprenovering på allvar! Det visade sig att trappan vi skulle slipa var mest fanér. Efter mycket dividerande har vi därför nu beställt step-kit, dvs massiva eksteg som man sågar ut själv och limmar på befintliga trappan. Megabra service fick vi. De tyckte att vi hade beställt för mycket och ringde upp och ville att vi skulle mäta om trappan. Det besparade oss flera tusen! Det blir i och för sig ändå en ganska dyr historia, ca 9000 kr, men det får det vara värt. Idag har vi slipat alla delar utom stegen, för hand och för maskin. Satan vad det dammade!

måndag, december 08, 2008

Eget julpynt i blomform



För ett par veckor sedan var J på rolig aktivitet med jobbet på Blom- och hantverksstugan i Söndrum. För 50 spänn (+kostnad för material) fick man plocka på sig vad man ville i butiken och härja runt fritt bak i verkstan, med handledning om man ville det. Det blev en prydnad till utomhustrappan och en till matbordet (löparen är från Duka Home).

Sista veckorna har vi ägnat åt källaren. Den är renare och tommare än någonsin nu! Annars så är trapprenoveringen nära, nära... Ett räcke är under konstruktion och vi har bestämt oss för metod och material. Fortsättning följer.