torsdag, juli 26, 2007

Ved i mängder






Målning av takutsprång och fix med balkongen var det tänkt att bli nu under semestern, men med regn varje(!) dag tog vi i stället tag i de 8 fällda träden som ockuperat garagenedfarten. Tre dagars hårt arbete utan vedklyv, men med mängder av muskelvärk resulterade till slut i en rejäl vedhög. Ändå undrar vi vart allt tog vägen... P´s sömnproblem försvann på kuppen! Han har sovit som en "stock" de senaste nätterna.

tisdag, juli 17, 2007

Loppisfynd och inredningsfnatt


Det gick inte att hålla emot. På sista tiden har det shoppats fransgardiner, tavla, matta, kuddar och två charmiga fåtöljer från loppis.
Vad vi egentligen behöver som det inte blivit är fönsterbrädor. Efterlyser härmed tips på var man kan köpa sådana till skapligt pris i närheten. Vi vill ha i svart/grå/spräcklig marmor eller sten. Vi har även en som behöver kapas.

fredag, juli 13, 2007

Datorrum och gästrum klart!





Ännu en milstolpe har passerats! "Datarummet" är nu till 100% klart! Alla lister är på plats, innerdörr, fönsterbräda etc. Bjuder på lite före och efter-bilder. Golvet är ek (innan plastmatta), väggarna har tilläggsisolerats, gipsats, vävats och målats vita. Tapeten är från Midbec. Knoppen på garderoben är fynd från loppis :-)

I gästrummet återstår nu endast lite justering vid golvet (glipor mot listen) sen är det också färdigt. Här valde vi samma golv som i "datarummet" och den gröna färgen som vi hade i matsalen i lägenheten.



Fler innerdörrar har kommit upp på ovanvåningen. Det börjar se riktigt snyggt och bebott ut nu!

måndag, juli 09, 2007

Dumsnåla dörrar



De säger att det tredje huset man bygger/renoverar blir bra. Vi börjar förstå varför. Till exempel börar våra innerdörrar bli ett långdraget och dumsnålt projekt. Först tyckte vi att de dög som de var. "Bara att snygga till dem". Sen sviktade vi och beslöt oss för att köpa nytt foder. Lade kanske 5 timmar per karm med att ta bort gammal färg, slipa, spackla och måla (vi har åtta dörrar!). Ett halvår senare inser vi att det kommer att ta lika många timmar till för att få de trista dörrarna snygga och hux flux när vi såg ett erbjudande så köpte vi nya dörrar. Det är bara det att det är inte helt enkelt att få dem att passa snyggt i gamla karmen när nya dörrarna är lite för höga, karmen är sned, golvet är snett, gångjärnen sitter på annan höjd och det går inte att justera karmen. Nya karmar hade varit en billig och snygg lösning, men aldrig i livet nu när vi lagt så mycket jobb på de gamla.

En veckas långt ösregn har gjort att vi kommit ganska långt ändå. Golfen fick ge vika för målning i helgen. Nu är alla listspik målade och stora fönsterpartiet klart invändigt.