tisdag, februari 27, 2007

Tilläggsisolerat vinden





Igår kväll blev vi äntligen färdiga och kunde bomma igen vindsluckan (för gott?).
Spotlighs, elsladdar, antenn och annat är på plats och över det hela ett lager ny isolering. Visst ser det mjukt och mysigt ut, men tro oss - det är det inte!

måndag, februari 26, 2007

Färdig insatskamin



Vår insatskamin är nu helt färdig. Ett par timmars pill med att göra kartongmallar, slit med plåtsax, svart sprayfärg och ta-da! Som skräddarsydd tycker vi.

Vidare så har P dragit färdigt elen i hallen uppe och nere. Äntligen kan man släcka utanför sovrummet när man lägger sig istället för borta vid trappan. En ny hallampa där nere kom också upp.

Vi började också tilläggsisolera vinden, men var tvungna att ge upp pga materialbrist. Isolering är visst en bristvara, varken cheapy, coop eller Silvan hade hemma.

... och kryss i taket - vi har fått upp taklister i vardagsrummet!

onsdag, februari 21, 2007

Lite här och där


Vi har en mängd oavslutade småprojekt som vi håller på med nu. Med en röjd källare blir det betydligt lättare att måla element, garderobsdörrar etc. Denna gången sprutmålade vi elementen istället för med pensel. Blev lite kladdigare, men gick betydligt fortare! I förrgår kämpade vi med kablar som skulle dras i ett rör mellan källare och vind. Trots att kablarna var fulla med diskmedel och J hade mjölksyra upp till öronen så rörde de sig inte en mm. Några timmar och mycket lirk senare lyckades vi dock och snart kan vi se TV i både sovrummet och i hallen utanför om vi vill.

måndag, februari 12, 2007

Mer städning och lite mys framför brasan



I helgen anlände återigen förstärkning från Svarte. De har det inte lätt nu med en dotter som renoverar hus och en son som renoverar lägenhet. I ett underbart vinterväder körde Christine och J sopor i sex timmar: gamla fönster, vitvaror som stod i källaren, några hundra kilo gipsspill, ett tiotal sopsäckar, plastmattor etc. Bättre träning går nog inte att få! Vilken enorm lättnad att kunna se garageuppfarten igen. Nu är det dessutom plats i källaren för målning och annat som fått vänta.

Under tiden installerade Gert och P insatsen i öppna spisen. Den är i gjutjärn med snyggt panoramaglas och kommer från Eurofire. När vi fixat en bra plåtsax ska vi ordna till fronten också. På söndagen låg vi utslagna i soffan hela dagen och mös sen framför brasan på kvällen. Det osade rätt rejält från olja som brann upp, men det är tydligen normalt i början. Vi eldade upp en 5-6 regelbitar som blivit över. Det brann både länge och väl och gav ordentligt med värme - hög mysfaktor!

torsdag, februari 08, 2007

Inga fuktskador, men hål i trädgården

Märkligt det där med skräcken för fuktskador... När det regnade in i höstas blev blev folk alldeles förskräckta och betedde sig som om hela huset var förstört. Om man spiller vatten på golvet är det ju ingen fara så länge man upptäcker det, torkar bort det och det inte fortsätter komma vatten. Detsamma borde ju gälla med ett hus. Vi hade läckor överallt ett par veckor, men nu är det snustorrt tack vare den fina plåten, värmefläkt och rejält med oljeeldning. Som extra säkerhetsåtgärd kör vi luftavfuktare i källaren. Nu är det till och med så att den gamla parketten i hallen delar på sig av torkan :-) Så lugn, lugn, fläcken i taket på bilden är ett rent kosmetiskt fel som ska målas över inom kort. Vid extrema skyfall från söder kan det fortfarande komma in lite vatten ovanför altandörren som inte än har bytts, men det fixar vi till sommaren då vi klär om fasaden.

På gatan och i trädgården har man börjat gräva upp för fjärrvärme, så se upp och gå inte till vänster om ni hälsar på oss när det är mörkt!

tisdag, februari 06, 2007

Städat!




Vi är drabbade av sjukdom. P har haft feber i flera dagar. Innan sjukdomen bröt ut hann vi i alla fall möblera kontoret varpå de sista flyttkartongerna som stod i vardagsrum och sovrum (ca 10 st) kunde packas upp. Sen blev det storstädning som hette duga av J. Kan därför äntligen presentera lite bilder av vårt gigantiska vardagsrum. Som synes fattas det fortfarande lister, fönsterinklädnad osv, men nu ser man i alla fall golvet och det börjar kännas mer som ett hem än en lagerlokal. Längtar till den dagen man kan börja koncentrera sig på inredning!