tisdag, september 03, 2013

Lokalkändisar!

Klicka upp bilden för att se den större.
I somras blev vi lokalkändisar. En eftermiddag fick J ett samtal från Hallandsposten som frågade om vi möjligen hade en renoveringblogg som hette Agnesfrid. De hade detektivarbetat och på något sätt lyckats hitta oss. Vi har ju medvetet hållit bloggen anonym. Det var ett beslut vi tog från början, innan vi hade installerat larm osv. Vi visar gärna upp vårt hus, men kände att det inte var nödvändigt för precis alla att veta exakt var vi bodde och så har det fortsatt. Lokalt i Halmstad är det nu inte längre så. Otroligt många har sett artikeln som fokuserade på hur man fixade en renovering som par. Lite kul ändå. Vi vill dock poängtera att vi normalt inte renoverar i finshorts och foppatofflor! Det blev en rätt hastigt påkommen fotografering...

Vi får ofta frågan "Hur orkar ni?". För en utomstående ser det såklart ut som om vi renoverar alltid, men givetvis är det inte så. Vi tar ett ryck när det känns kul, men pausar också och ägnar oss åt andra intressen. Det viktigaste, som vi ser det, är att renoveringen är ett gemensamt projekt som båda är lika involverade i. Renoveringen får inte bara bli den enes projekt, men båda behöver heller inte göra allt.

måndag, september 02, 2013

Ljus i badrummet

Sommaren har varit fantastiskt! Kanske tack vare att vi tog ett aktivt val att pausa renoveringen ett tag?

Men nu är vi igång igen. Några timmar har det ändå blivit de sista veckorna och bl.a. har vi fått ljus i badrumstaket, reglat vidare i kontoret/gästrummet och dragit fler rör i taket (för vatten m.m.).

Gert har också varit här och spikat mer panel i bastun.

Tidsplanen är att det ska vara klart till jul!