tisdag, mars 26, 2013

Gips och plyfa

Ingången till badrummet.
Vi fortsätter med väggarna och sätter på plyfa och våtrumsgips. Nu ser man tydligare hur det kommer att bli! Vi har redan ändrat lite från planen och flyttat handdukstorken :-)

Bastuaggregat är beställt! Det blev en Tylö Sense Sport 8 från www.bygghemma.se. Vi känner de som har Tylöaggregat som fortfarande fungerar perfekt efter 30 år, så det känns som ett bra val. Lite lokalpatriot är man ju också :-)

Andra sidan väggen (blir handfat här).
Igår var vi också på K-rauta och beställde glasdörr och härdat fönster till bastun. De kunde fixa måttbeställt fönster till ett bra pris. Allt hänger ju ihop och vi måste veta storlekarna redan nu för att kunna anpassa väggarna.





Ingång till bastun.

måndag, mars 25, 2013

Väggar i källaren

Denna vecka är vi lediga för att bl.a. jobba vidare med källaren. Gert har kommit upp för att hjälpa till. Idag åker väggarna upp!

J sköter marktjänsten och ringer runt och jagar bastufönster, en produkt som knappt existerar verkar det som.










Blivande bastu.

lördag, mars 23, 2013

Avlopp i källaren på gång

Avlopp till handfat, badkar och toalett nerlagt. Gamla betongen togs först bort med vinkelslip och bilmaskin. Under är det lös sand vilket inte är det lättaste att hålla kvar på plats medan man gräver.





torsdag, mars 07, 2013

Bottenplattan får vara kvar

Vi har funderat länge och väl hur vi ska göra med golvet i källaren. Tanken är att lägga ner vattenburen golvvärme. Denna ska helst ha isolering under sig för att värmen inte ska stråla neråt. Fast med bara 2,06 m i takhöjd (och lägre blir det med innertak) finns det ingen plats för att göra detta ovanpå befintligt golv.

Alternativ 1 är att bila upp hela betonggolvet, gräva ur och lägga dit makadam, isolering och sedan gjuta ny betongsula med värmeslingor i. Jobbigt och dyrt, men bäst.

Någon av de vi tillfrågade säger däremot att en sådan insats inte betalar sig på 15 år och att alternativ 2 är bättre, dvs att fräsa ner spår för värmeslingor i befintlig platta utan att isolera extra under. Då måste plattan vara minst 10 cm tjock. Vi provborrade förra helgen - och den var över 15 cm! Vi bor ju dessutom i södra Sverige med ganska milda vintrar så nu lutar det åt att vi kör på sista alternativet ändå.

onsdag, mars 06, 2013

Barnrum med plats för sagostunder


Vår lilla dotter är inte så liten längre (2 år) och nu kände vi att det var dags att uppdatera rummet med en riktig säng. Hon är hemskt nöjd den och vi läser saga där varje kväll. Dessutom rymmer lådorna mängder med leksaker och gosedjur! 

Samtliga möbler och gardintyg är från IKEA.